Wednesday, 5 December 2012

Hi-Tea @ Pulai Springs Resort

Salam everyone..Lately ni banyak sungguh aktiviti-aktiviti yang perlu disertai..Dalam sibuk-sibuk buat assignment yang melambak sempat jugak curik-curik masa..hihi..takpe..Release tension namanya..=)

So, aktiviti kali ini..Hi-Tea di Pulai Springs Resort


Hi-Tea kali ni adalah untuk meraikan staffs lama yang berkhidmat dengan office sekali berdiskusi tentang pelan/strategi pembangunan syarikat.
  

Inilah dia orang yang di raikan. K.Puspa and K.Tati..=)


Lucky Draw pun ada...Tapi..Semua pun dapat..hihi..

During hi-tea session..





Hi-Tea session finished. Lets Pose!!

Directors..


Staffs..




It was really a nice hi-tea..Santai-santai..rehatkan minda..okeyz..lepas hi-tea masing-masing dismiss..Saya kene sambung menyiapkan tugasan-tugasan saya..Esok ada Family day..So..tunggu post seterusnya..tentang family day saya...=)

Thursday, 29 November 2012

Together We Achieved More....

Hi Everyone..

Sudah lama tidak ku update ini blog..hihi..bukan tak nak update..tapi sibuk sket ng kerja-kerja business ku ini..hiihi..
 Bercerita pasal business ni..seronok tau buat business sama-sama ramai-ramai..More sharing..more benefits..Susah?mana ada susah..business ada guidance...tak mungkin susah..

Baru-baru ni our Green Leaders Group ada buat seminar khas bantu ahli-ahli kumpulan nak achieve more...more..and more..So mestilah tak nak lepaskan peluang ni..bukan senang nak tau macamana cara orang berjaya ubah hidup mereka 360 darjah...

Gigih walaupun masing-masing penat balik kerja. Pukul 3 pagi di RnR Pagoh With Dayah, Atie, Ika and Ummi..

Baru tiba di Holiday Inn Glenmarie Subang. Tetap gumbira walaupun tak tido. Semangat gituu...

Here we go!!!!Seminar SM/SSM Cycle 3...
10.11.12

Ramai kan..Choose the Right Path..you'll sure be success..
Seminar ni sahaja 350 orang yang hadir..Imagine how big and established this group..

   Green Leader Group under CDM Nurfaziha. CDM PERTAMA di Johor.

 Great Leader - CDM Fazi...

 With the founder of Green Leader Group CDM Hanis Haizi. She's really adorable and gorgeous..Cuba tengok handbag dia..Prada and the only in Malaysia..

 BIG Group of Green Leader Groups..

 Tidak lupa..my great Mentor. Bakal CDM Hanie..
Thanks for always teaching me..tak jemu-jemu bagi semangat. Even we are stranger before. Ini lah bestnye buat business berkumpulan..

  
 



    JB Team...We are all stranger before. But with this business everything turns really into beautiful journey.

Sangat puas hati bila dapat attend seminar ni..Kalau hidup perlukan ilmu..business pun perlukan Ilmu..Sebab ilmu nilah persediaan untuk kita meniti hari-hari depan kita. Always need to be well prepared because we NEVER know what will happened to us NExt!!

Mutiara Kata from the Founder of Green Leader Academy Malaysia; CDM Hanis Haizi:

"Cabaran dan Halangan itu perkara biasa dalam meniti kejayaan. What more if you want to be extra ordinary from "normal" people kan? Kita kena buat perkara2 orang biasa tak sanggup buat. :)
Kurangkan mengeluh, banyakkan berfikir dan bertindak!"



 So, Lets be apart of our TEAM..
I'll show you the way and how.

Set your appointment now..
Contact me:
Eha @ 019 - 7346465
nurihah.saleh@gmail.com     

 
 

Wednesday, 19 September 2012

Green Leaders Academy Malaysia [GLAM]

This Story is mainly taking from our TOP mentor's blog CDM Hanis Haizi

It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN! 

Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini.

After 2 years Hanis berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.

Click this entry



Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.

Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/42076915" width="500" height="281" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe> <p><a href="http://vimeo.com/42076915">Holland & Belgium</a> from <a href="http://vimeo.com/razalizain">Razali Zain</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!




The bigger the BETTER!

2 flights!!!

Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast! 

We are the NO. 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from me, the founder of Premium Beautiful *Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online! 

Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! :) To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody the "workable method", including other group too! :)

The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!! 



Common keyword! My name also dah jadi Keyword for Premium Beautiful... kata legend kan? :P



Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.
And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini. 


masa ni buat POWER UP session

Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader!  Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!

Zon Selatan

Zon Pantai Timur

Be apart of our TEAM today!! 

Be in the Right Group! 

Choose GLAM!!

We will guide you to Succeed! 

019 - 734 6465 or nurihah.saleh@gmail.com

Thursday, 26 July 2012

Gerak Gempur Green Leaders Group

Salam uols semua...lamanya alahai tak update blog ni...hihi...tak update bukan bermakna kedai tutup ye. Business tetap jalan seperti biasa..cuma lately ni commitment terlebih...mensetelkan semua hal study..and done for this semester..selesai sudah Exam and Theses Proposal..Yeay!!so sempena Ramadhan and long semester break ni..bleylah full swing buat business...

Dalam sibuk-sibuk masa exam weeks haritu..selain jalankan routine business, menyempatkan diri jugak attend seminar-seminar and kelas to mastering the Premium Beautiful..Haaaaa...kelasssss kan...Siap diberi ilmu utk berjaya dalam business..Ilmu untuk bantu semua orang berbusiness walaupun takde background Business and Marketing study..Bestkan...One of the seminar yang best is GERAK GEMPUR GREEN LEADER GROUP...waaa...macam masa sekolah dulu...nk success dalam exam..asiklah ada Gerak gempur...=)

 Gerak Gempur Green Leaders Group Zon Selatan 2012

Special Thanks to our Founder, CDM Hanis Haizi (www.hanishaizi.com) and CDM Razali di atas effort mereka menubuhkah GLG ni..Memang bestlah..buat networking business dengan superb leaders ni..Very professional and sentiasa bantu business partners..Setiap ilmu yang disampaikan tu memang mcam kene tampar-tamparlah pipi ni...sebab apa...sebab selalu ada impian tp tak set goal dgn jelas..Weeee..she's really inspiring me...

With the CDM Celebrity..Gorgeous!!!


Hanis Haizi on her talk "A Journey of a Thousands Mile Begins with a Single Steps"

Hanis Haizi kata, nak set matlamat dan impaian, kene set betul-betul..MESTI JELAS:

"IMAGINE WITH ALL YOUR MIND" 
"BELIEVE WITH ALL YOUR HEART"
"ACHIEVE WITH ALL YOUR MIGHT"


Dengan kesungguhan berbusiness, this is our Premium Beautiful Team in Johor - B32..........


CDM B32 Pertama di Johor - CDM Nur Faziha Fauzi


 


Me, CDM Fazi and my Biz Partner, K.Hana



Wonderful team..Bersyukur sangat jumpa dengan Green Leaders Groups ni coz memang mereka betul-betul guide buat business dengan betul. Mereka bantu, selebihnya diri sendiri yang tentukan. Business ni business kita sendiri..Berganda usaha kita, berganda lah hasil kita...

 THE CHOICE IS YOURS!!!!!!!!!!!

Be apart of our TEAM today!! 

Be in the Right Group! 

We will guide you to Succeed! 

019 - 734 6465

Sunday, 4 March 2012

Testimonial Premium Beautiful Part II

Salam semua..hye..rasa cam lama dah tak update blog ni. Maaflah..agak busy dgn urusan-urusan belajar. Al-maklumlah baru naik sem. So, macam-macam nak kena uruskan. Kebetulan sejak-sejak semua universiti sibuk duk buat research je..terpaksa lah bertungkus lumus plak nk published journal plak. Tak mengapa..Itu semua cabaran nak berjaya. Tapi macamana-macamana pun..business tetap berjalan seperti biasa. Teringatlah pulak kata K. Fazi.. Tentang Business vs Belajar Master or PHD. 




kalau kita sambung belajar Master & Phd untuk dapatkan knowledge, untuk jadi pakar dalam bidang tu, Fazi support 1000%.

Tapi kalau sambung belajar Master & Phd dengan harapan nak naikkan income, Fazi suggest, buat lah Premium Beautiful business.
http://www.nurfaziha.com/2012/02/ingat-johor-ingat-fazi-hehehe-dah-macam.html

Memang betullah apa yang dikata tu.. Buatlah Premium Beautiful business..Pasti boleh jadi punya..=)

Hehe..anyway..harini nak sambung update testimonial Premium Beautiful II.. Haritu dah janji kan..Kali ni sebab ke-dua kenapa saya pakai Premium Beautiful..Jeng jeng jeng..ceh..macamlah surprise sangat..

Sebab ke -2
Jatuh Bilik Air!!!


Mesti ramai jugak yang macam saya ni. Kekadang careless..sampai boleh tergelincir kat bilik air. Saya masa tu memang jatuh terlentang. Menghentak punggung. Aduhai..memang sakit banget..Tak tahan rasa masa tu. Sebelum urut pi X-Ray dulu..haa..ni peringatan kepada semua!

kalau anda jatuh..tak kira lah terseliuh tangan ke..kaki ke..jangan gatal-gatal terus pi urut. sebaik-baiknya pegi x-ray dulu..sebab kita tak tau condition kita kan. nt kalau pandai-pandai urut, sekali retak ke apa kan dah susah..hehe..ni pengalaman lah..

So nak di jadikan cerita bila dah jatuh tu, memang saya mengalami komplikasi yang amat teruklah. sampai doctor advise suruh buat fisio. but before tu masa kat klinik, doctor kata, before pegi fisio saya bagi awak "infra red" treatment lah. Saya pun buat jelah. 2-3 kali gak pi treatment tu. masa kali ke-3 pergi tu tetibe tertanya doctor. Apa fungsi treatment infra red tu? Then doctor tu jawab,  untuk hilangkan bisa.


Sepanjang balik tu berfikirlah. "Infra red - hilang bisa"..Fikir-fikir..aku kan nak beli Premium Beautiful..(Beli sebab cyst-fibroid tu). So apa lagi..terus jelah pi order. Sebab kalau infra red tu bley hilang bisa. Premium Beautiful pun ada F.I.R (Far Infra Red). Cuba jelah kan..

Masa mula-mula dapat Premium Beautiful tu try pakai..ajaibnya terasa kat tempat yang sakit tu..macam denyut-denyut. Itu pakai dalam setengah jam. Menandakan F.I.R tu sedang bertindak balas dekat tempat yang sakit. Tapi at the same time rasa badan sedap. Part Premium Beautiful yang mujarab dia punya Waist Nipper (Bengkung). No wonder bengkung Premium Beautiful mendapat pengiktirafan pakar tulang belakang  antarabangsa (American Chiropractic Association)



So, saya pun terus pakai setiap hari dengan konsisten selama 8 jam sehari. Alhamdulillah. Memang cepat perubahannya terasa. Within 2 bulan, hilang dah rasa sakit tu. Lagi best sebab sakit-sakit kat muscle bahu pun hilang. Makin semangatlah usaha memakai Premium Beautiful..Alhamdulillah. 

Pernah juga try, cuba buat sebab orang kata bengkung tu boleh jugak digunakan untuk hilangkan sakit kepala, kaki semua. Memang betul. Kalau sakit kepala tu alhamdulillah. Pernah jugak balut kat kaki sebab tak tahan kaki sakit sangat. (Ankle ada history jatuh tangga.hehe..nampak sangat saya memang careless). Alhamdulillah pagi tu bisa-bisa tu dah hilang. sengal-sengal  sikit je rasa.

Yang penting kita berikhtiar. Allah yang menyembuhkannya. Kan Allah dah kata, kalau kita berusaha dan berikhtiar, InsyaAllah..Dia akan bagi kemudahan kepada kita. Kalau terbukti boleh jadi pakaian alternatif untuk kesihatan. Kenapa tidak. Lagipun rasa memang tak rugi beli Premium Beautiful ni. Sebab LIFETIME WARRANTY. Sapa nak bagikan. pastu siap SERVICE PERCUMA.. Wah..memang berbaloi-baloi..=)



Saya percaya ramai kawan-kawan kat luar sana yang hadapi masalah sama macam saya. Sakit tulang belakang. Bukan sebab terjatuh je..duduk lama-lama di depan komputer, driving long distance pun sama jugak akan rasa sakit satu badan. So, Premium Beautiful ni lah rawatannya. 

Saya dah mengambil tindakan untuk menangani masalah saya. So korang semua camana? Bila nak follow saya. Utamakan kesihatan. Kalau sihat pasti cantik semua. Kalau nak further info, boleh contact saya. Insyaallah saya bantu korang semua..=)

Eha @ +6 013 7744989
nurihah.saleh@gmail.com