Sunday, 12 February 2012

Testimonial Premium Beautiful

Salam semua..harini saya nak update testimonial Premium Beautiful..But this time, testimonial saya sendiri..Baru betulkan.. Takkan jual je tapi tak pakai..(^_^)v..


Kenapa saya pakai Premium Beautiful??


Dua sebab saya mula memakai Premium Beautiful


Left Ovarian Cyst



Sebab utama kenapa saya pakai. Masa tu memang tiada symptom. Tau-tau je muntah-muntah, perut mmg rasa sakit. Paling worst kaki kiri mula sakit nak berjalan. So, saya pergi lah jumpe doctor and buat further investigation. So hasil dari ultrasound detect lah sejenis ketulan di ovari kiri sebesar 5cm. Then mine is "chocolate cyst" which contain blood [betulkan para doctor. correct me if i'm wrong. i'm not a medic person...hehe..]

  
 Masa tu memang pelik macamane boley kena cyst. Sebab period regular. Tak pernah sengugut. Cycle period betul. Sebab menurut pembacaan cyst di ovari normally terjadi akibat period yang irregular. sengugut yang teruk..

Masa tu sungguh nervous. Dalam masa yang sama doctor advise suruh immediate operation sebab takut bleeding dan possibility untuk cyst tu twisted. Perasaan masa tu. Subhanaallah. Tuhan je yang tau. Then, admitted to Johor Specialist (KPJ). 4 days in the hospital. The surgery done by laparoscopic, speedy recovery. Masa operation tu, doctor jumpa sekali another small uterine fibroid and remove sekali masa surgery tu. Patutnya 2 hari dah boleh balik rumah dah. Tapi sebab ada infection terpaksa lah check in lagi 2 hari.



Ini lah dia specimen ketumbuhan yang dibuang dari perut saya. Yang besar tu lah fibroid..Yang mcm biji laici tu cyst. But dah remove dah fluid die. Ikut report darah contain 150ml masa buang tu..Lepas operation doctor cakap; "nasib baik cepat buat surgery. Selamat ovari kamu!!".. Huh..Kalau tengok betul-betul macam sotong kering pun ada kan?..haha..

Unfortunately, after surgery, every month suffer bila datang period. Heavy period pain. Memang sakit sangat-sangat. Setiap bulan mesti MC kerja 2-3 hari. Pernah bertanya dengan doctor, doctor kata normal. Sebab cycle tetap. Lepas tu tanya lah lagi macamana nak hilangkan sengugut ni. Doctor jawab ape tau?


"You kahwin lah cepat-cepat. Lepas tu cepat-cepat pregnant. Confirm tak sengugut lagi. Paling mujarab nak hilangkan sengugut" 

Haha.Masa tu cakaplah dengan doctor. Memang lah tak akan sengugut doctor. Sebab kalau pregnant mana menstrual..Doctor pun gelak je bila saya cakap macam tu kat dia. Oleh yang demikian, sebab tak kahwin-kahwin lagi, so kene tahan je lah sengugut tu. Asik makan pil menstrual je nak hilangkan sakit. Bimbang jugak kan.Maka, dari situ lah cari alternative, at least boleh reduce sakit. 




Kebetulan, berkenalan lah dengan sorang sis ni. nama dia K.Elly. Dia lah yang introduce. Bagi fact-fact mengenai Premium Beautiful. K.Elly kat Sabah masa tu. So through internet lah kami berkomunikasi. Bila dah study-study tu try je lah. Tak cuba tak tau kan. Mula-mula free trial. Tapi seriously, walaupun at first rasa fit, tapi memang selesa. Dan tindak balas FIR tu automatically rasa kat tempat yang sakit.

Alhamdulillah. Sekarang dah pakai 4 bulan. Hasil pakai hari-hari, selama 8 jam sehari, sangat banyak improvement. Tiada lagi sengugut yang teruk. Selesa sangat pakai Premium Beautiful walaupun tengah period..

Thanks K. Elly sebab memperkenalkan Premium beautiful. And now, here i am. The More Healthy, The More Happy..Tapi, kadang-kadang rasa rugi jugak sebab awal-awal tak pernah terfikir pasal kesihatan diri sendiri yang bersangkut paut dengan ovari~rahim. Walhal itulah asset paling berharga kaum wanita. Syukur alhamdulillah sebab cepat pi buat rawatan. Kritikal sangat untuk mencegah sekarang. Sebab cyst boleh berlaku lagi walaupun kita dah remove by surgery. Ingat tu semua. Peringatan!


Harap sangat-sangat semua kaum wanita ada kesedaran tentang kesihatan dalaman. Semua orang nak cantik..Tapi paling penting kene sihat dulu. Kalau sihat confirm cantik segala-galanya. Bagi saya yang dah pakai Premium Beautiful ni, memang rasa tak rugi. Kesihatan bertambah baik. Cantik pun dapat. Sebab Premium Beautiful boleh dapat shapekan badan sekali.Weehoo..seronok!

Okey. Sebab kedua kenapa saya pakai Premium Beautiful saya akan update pada next post..Insyaallah..=)