Monday, 4 November 2013

Marine Essence Hot Stuff

Hi uols.... Permintaan Sabun Marine Essence a.k.a sabun cerah ketiak memang makin meningkat dari hari ke hari.. Dan feedback pun positive. Alhamdulillah.. seronok rasa bila dapat membantu customer selesaikan masalah mereka..



So, since memang ramai yang tercari-cari sabun marine essence ni, so eha nak share beberapa favourite soalan yang eha selalu dapat from customer:

Apa beza marine essence bar dan marine essence body wash liquid?

For info, function sama je antara bar dan liquid.. so depend pada pengguna.. ada pengguna yang selalu travel, mereka prefer yang liquid.. sebab mudah di bawa ke mana-mana.. ada yang memang nak penjimatan yang lebih mereka prefer bar sebab boleh dipotong kecil-kecil..


 Boleh tak ibu-ibu yang mengandung gunakan marine essence dan ada tak kesan sampingan?

Memang boleh.. tiada kesan sampingan untuk ibu-ibu mengandung. sebaliknya boleh membantu masalah kebanyakan ibu mengandung seperti hitam di kawasan pelipat di tengkuk, gatal-gatal, ruam dan masalah bau badan.. So jangan takut ye mommies..




Boleh tak Marine Essence menghilangkan parut jerawat dan gatal-gatal?
Insyaallah boleh.. Mengikut pengalaman eha sendiri menggunakan marine essence ni memang parut akibat gatal-gatal hilang. Eha ni boleh tahan gak sensitive kulit ni especially kalau terkene gigitan nyamuk or serangga. so memang selalu berparut. Bila pakai marine essence ni alhamdulillah parut makin pudar and lama-kelamaan hilang.

Same goes to my mom.. Mak eha memang lagi sensitive.. Lagi-lagi kalau persekitaran kotor, miang.. so memang cepat kene gatal-gatalnya. Paling ketara my mom punya kaki.. jadi parut kehitaman akibat terkena air banjir masa rumah atok eha dilanda banjir two years ago. So eha bagi kat mak untuk mak cuba. Alhamdulillah memang semakin lama semakin pudar bekas parut tu..


Dan soalan yang paling famous.. boleh tak marine essence cerahkan ketiak?

YES!!!

Definitely Dear.. Memang boleh. Insyaallah. That's why sabun ni memang sangat terkenal dengan gelaran " Sabun Cerah Ketiak". Dengan ekstrak garam buluh, ia mampu memutihkan bahagian kulit yang kehitaman terutamanya di bahagian pelipat seperti tengkuk, lutut, ketiak dan juga siku.

Bestkan?? 

Uols cuba dulu dan rasa kelainanya.. Bau tersangat wangi.. Sampai ada customer yang buat marine essence ni sebagai pewangi kereta...=)


 

So kepada uols yang nak dapatkan sabun ni, boleh contact saya:

Eha @ +6019 734 6465
nurihah.saleh@gmail.com
 
OR 

Boleh juga hubungi agent-agent saya: 


Nurhanani Kamarudin - 019 713 5353 
(Bandar Baru Uda, Melaka, Muar)

Noor hidayah - 016 665 1059
(Skudai, Pontian, Johor Bahru)

Muhd Qayyum - 019 733 7228
(Bandar Baru Uda, Larkin, Pasir Gudang, Bandar Tenggara, Kulai)

Nuriyani Saleh - 017 701 3773
(Bandar Baru Uda,Skudai, Senai, Kangkar Pulai)


Kepada yang nak menjadi agent Marine Essence juga amat dialu-alukan.. Terutamanya di negeri-negeri selain Johor..
Just set your appointment, i'll show you how...=)




 

Saturday, 26 October 2013

Hot Selling Marine Essence!!

Hi uols...alhamdulillah..sabun marine essence a.k.a sabun cerah ketiak memang sangat-sangat mendapat sambutan hangat...
Untuk pengetahuan uols Marine Essence ni terdapat dalam beberapa bentuk:
1. Marine Essence Beauty Bar
2. Marine Essence Body Wash
3. Marine Essence Shampoo
4. Marine Essence Toothpaste

Beza beauty bar and body wash cuma beauty bar dalam bentuk buku and body wash in liquid form..


Ramai juga yang bertanya dengan Eha antara  yang bar dan yang liquid mana yang lebih bagus?

Sebenarnya kedua-dua bar and liquid functionnya sama je.. Tetapi based on feedback customer ramai yang kata sabun bar lebih cepat kesannya terutamanya kepada mereka yang memang sangat mempunyai masalah kulit sensitive,eczema, jerawat di badan, gatal-gatal dan ruam..


Harga sabun ni sangat murah dan berpatutan dengan harganya.. Tetapi uols semua kene beware.. Di sebabkan sabun ni terlalu tinggi permintaannya, ada juga yang ambil kesempatan.. 

Eha dapat feedback from customer semalam .. Beliau kata ada yang jual sabun marine essence ni dengan harga RM180 sekotak... 2x ganda dari harga asal.. Dan ada juga yang jual sabun ni dengan label yang sama tetapi barnye lebih leper ketebalannya..

So beware of this fake product..
Pastikan sabun yang anda beli itu terdapat tanda harga pada setiap botol/kotak sabun dan shampoo..
Harga sebenar:
1. Sabun Bar marine essence - RM 120/box
2. Sabun Body Wash - RM38
3. Marine essence shampoo - RM38

Berhati-hati ye uols semua...siapa-siapa yang nak order boleh PM Eha ye.. Sabun bar memang amat limited disebabkan permintaan yang tinggi..first come first serve..special price waiting..

Buy 1 bar Marine Essence Beauty Bar with RM 45 including postage
Buy 1 box (3 bar) Marine Essence Beauty Bar with only RM 115 including postage
Buy 1 bottle body wash/shampoo with RM45 including postage
Buy 3 bottle body wash/shampoo with Only RM 115 including postage..

Times limited..hurry!!
Eha juga memerlukan agent-agent Marine Essence ni.. Lets set an appointment and we share how to generate side income.. 

Contact Eha - 019 7346465
Facebook: Nurihah Mohanad Saleh
Instagram: nurihah_saleh



 

Friday, 4 October 2013

Marine Essence aka Sabun Ketiak aka Sabun Magic

 Hi uols....Today Eha nak share our Hot Selling Product.. Memang macam goreng pisang panas...

Sabun Marine Essence garam buluh atau lagi famous; " Sabun Cerah Ketiak"



Sabun ni terdapat dalam dua jenis iaitu Bar Soap and Liquid.

Kenapa panggil "Sabun Cerah Ketiak"?

Mungkin masih ada lagi yang tak tahu sebab sabun ini sangat dikenali sebagai sabun cerah ketiak. Sebabnya adalah kerana sabun ini mampu membantu untuk menanggalkan cela-cela, noda-noda hitam di ketiak atau celah-celah,. Selain itu ia juga membantu menghilangkan bekas jerawat, panau, enzema, mencantik kan kulit. 

Bau nya yang wangi dan di paking di dalam botol sangat memudahkan pengguna membawa nya kemana-mana sahaja.



KEBAIKAN ’Sabun Marine Essence’:

* Menyingkirkan toksin dalam badan
* Membekalkan bahan mineral
* Menyelaras fungsi badan agar berfungsi secara normal
* Menyelaras keseimbangan pH badan
*Meningkatkan daya pemulihan badan dan menjaga kulit lebih lembut,sihat dan berseri
* Menghidrat dan menghaluskan kulit
* Memperbaharui dan memperbaiki sel-sel mati


Ada 7 Ramuan SPECIAL yang terkandung di dalam  ’Sabun Marine Essence’ ni supaya tidak mengeringkan kulit , sebaliknya ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit. So ia memang merupakan pelembap kulit yang terbaik….

Garam buluh
Sumber kaya dgn mineral dan antioksidan untuk kulit, anti bakteria, anti-alergi dan anti-keradangan.


Ekstrak Liquorice
Mengurangkan perubahan warna dan bintik-bintik hitam, mencerahkan pigmentasi kulit.


VITAMIN E
Merupakan anti-oksidan dan anti-penuaan. Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dgn berkesan..


Minyak Tea Tree
Ramuan untuk anti-bakteria dan anti -kulat..


Pheno-SFE( ekstrak teh pu-erh)
Terkenal dgn antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yg berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit ( anti-penuaan)…. Dan juga memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dgn menjaganya agar tetap kekal sihat dan muda.


Aloe Vera
Kebolehan untuk menyembuhkan dan meransang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yg bermasalah..



syampoo ME 1
Jom Eha share testimonial dari clients dan juga business partner tentang Sabun Cerah Ketiak ajaib ni...





933945_10200507109173022_363601438_n 533651_10200942376614436_2076372373_n 417898_10200424005815490_463631610_n 922999_10200424652991669_1528332371_n  






 Alhamdulillah.. Feedback sangat baik dari customer-customer.. Alhamdulillah juga dapat bantu customer-customer untuk selesaikan masalah mereka.. Eha sendiri pakai sabun ni alhamdulillah berkesan.. Banyak kesan-kesan parut dah hilang. Almaklumlah ku dulu banyak activity adventure sket.. So banyaklah kesan gigitan segala serangga.. Hihi... And selain itu Eha ni jugak sebenarnye sensitive skin. Especially face wash. Mesti pakai yang klinikal.. Tak boleh pakai yang Cosmetic based.. Kalau pakai cosmetic based abislah muka minyak, gatal-gatal segala..So, macam kita tau product klinikal ni selalu mahal sket.. Tapi ada Marine Essence ni Jimat sangat.. Harga MURAH tetapi SANGAT BERKUALITI....

Harga Sabun Marine Essence ini hanyalah:

*Liquid 1 botol rm38 & 3 botol RM100 [Include postage]
*Beauty Bar 1 Bar RM38 3 Bar (sekotak) RM100 
[Include postage]
*untuk belian bulk more than 5 box lagi jimat (special price)

For order, just contact/sms/watsapp Eha at +6019 7346465..Agent Marine Essence juga sangat-sangat dialukan untuk memenuhi permintaan yang tinggi...(^_^)

* Credit to my leader DDM Hanie and DSM Atie on the testimonial sharing.






Wednesday, 18 September 2013

Mineral Coffee (Garam Buluh)

Nak menikmati kopi TERBAIK??

Rasa tak kena kalau sehari tak minum kopi??


Eha ada berita baik untuk semua penggemar kopi. Hai-O Mineral Coffee, bukan sahaja kopi TERBAIK tetapi juga kopi SIHAT..Mungkin ada yang dah pernah dengar tentang Mineral Coffee a.k.a Kopi Garam Buluh yang diperbuat daripada kopi ROBUSTA yang diadun bersama GARAM BULUH.



Apa bezanya Mineral Coffee dengan kopi yang lain??

Adunan ISTIMEWA Mineral coffee ini bukan sahaja mempunyai aroma segar yang memberi kepuasan kepada penggemar kopi, tetapi juga kaya dengan SUMBER MINERAL seperti MAGNESIUM, IRON, CALCIUM dan juga POTASSIUM.

MAGNESIUM merupakan sumber mineral terpenting yang diperlukan oleh tubuh badan untuk menggalakan penyerapan dan pengekalan Kalsium. 

MINERAL COFFEE:

- TANPA GULA

- TANPA KOLESTROL

- TANPA BAHAN PENGAWET




 KELEBIHAN MINERAL COFFEE: 

1.  Kaya dengan Mineral yang diperlukan oleh badan


2.  Dapat meneutralkan ASID dalam badan


3.  Bersifat anti-oksidan yang mampu melawan sel kanser


4.  Mampu menjadi diet harian


5.  Mencegah komplikasi Kencing Manis (Mampu mengawal Gula dalam Darah)


6.  Menstabilkan tekanan darah


7.  Mencegah dan memulihkan Gastrik


8.  Mencegah Osteoporosis


9.  Merendahkan risiko sakit jantung


10. Mengubati Asma


11. Mencegah Migraine


12. Memberi Kesegaran dan Tenaga sepanjang masa


13.  Anti Penuaan

Selain daripada itu, yang PENTING dan sememangnya BERITA GEMBIRA, Mineral Coffee ini juga mengandungi CHLOROGENIC ASID yang tinggi yang boleh membantu mengawal berat badan.


 
PROSES PEMERINGKATAN PENYEDIAAN GARAM BULUH YANG TERDAPAT DIDALAM MINERAL COFFEE


1. Garam laut yang bebas daripada unsur pencemar dikumpul dari Pantai Barat Korea


2. Buluh Berusia 3 tahun dipilih untuk penyerapan kandungan efektifnya


3. Ditutup dengan tanah liat dari kedalaman 20m


4. Pembakaran berulangan dengan Pokok Pain dan Resin Pain pada suhu antara 1000C sehingga 1500C untuk menghapuskan unsur toksin dan logam berat


5. Ketulan garam buluh dihancurkan menjadi serbuk. Ia mengandungi 70-80 bahan mineral dan elemen mikro yang baik untuk kesihatan Anda!




CARA PENYEDIAAN:

Sangat mudah. Hanya masukkan 1 sachet Mineral Coffee dengan 150ml air panas, kacau dan hidang. 

Cadangan pengambilan Mineral Coffee adalah 1 sachet sehari dan maximum 2 sachet sehari.

Packaging di dalam bentuk sachet memudahkan untuk di bawa ke mana-mana. Boleh minum dimana-mana. Office, Kedai Mamak, Warung, Restaurant, etc. =)


 TIPS KESIHATAN:

Eha sarankan supaya pengguna mengamalkan sekurang-kurangnya 3 kotak untuk melihat kesan positif Mineral Coffee. Minum secara berterusan adalah sangat digalakkan bagi mengatasi masalah-masalah kesihatan yang lebih serius. Walaupun Mineral Coffee mempunyai pelbagai khasiat, pengambilan yang tidak konsisten dan berterusan tidak mampu mengatasi masalah kesihatan yang telah lama di dalam tubuh badan anda.




MINERAL COFFEE dengan harga TERMURAH
Hanya RM 26.50 sekotak

Tapi Eha ada SPECIAL PROMOTION!!!!

3 kotak HANYA dengan RM 75.00


LIMITED TIME ONLY!!


Call/SMS/Watsapp/Wechat:

Eha at +6019 734 6465



NOTES: Kepada yang berminat nak menambah side income, Eha memerlukan Agent Mineral Coffee. Permintaan sangat tinggi. just do to contact me.. =)


Thursday, 12 September 2013

BB Plus Collagen


Memang banyak terbaca tentang minuman Collagen terhangat di pasaran. Pelbagai variasi, pelbagai citarasa... Memang tak dinafikan, collagen sebenarnya memang sangat penting untuk tubuh badan. Bukan sekadar untuk mendapatkan kulit yang cantik, malah juga untuk kesihatan yang menyeluruh. Tak nak lah kan bila umur dah masuk 30-an je dah mula dah ada kedut di muka, muka nampak kusam, sakit sendi, etc.

Tapi kenapa dengan minum collagen ye? mungkin ni sedikit info yang uols perlu tau tentang keperluan collagen..


Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
 
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

 
Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.


So nak minum collagen apa?

Haaa... this is really recommended!! BB Plus Collagen
 

  
 

Mengapa memilih BB Plus?
 
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. 


Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 
  
 
Bagaimana BB Plus Bertindak?
 





Mod tiga tindakan:  

1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah  
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru
  Dos apakah yang efektif?
 
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

  Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
 
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. 


Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. 

Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis.



  Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
 
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

  Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
 
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.
BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.


CARA PENGAMBILAN
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur. 

Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.   

  Tanpa Gula dan Kolesterol
 
Yang ini jarang ada pada collagen yang lain. Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.
Ramuan Utama
Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin. 

Berbezakan collagen ni. Eha sendiri pun actually bukan orang yang rajin sangat makan/minum supplement ni. Tapi bila dah jumpa produk ni, ia buat Eha consistent minum. Bukan sebab Eha jual, tapi sebab rasa this BB Plus collagen ni memang worth untuk benefit keseluruhan tubuh badan.. So it just like 3 in 1.. All in..LAgi-lagi dengan Eha ni yang kerja agak teruk. Hari-hari kat site, bukan je makin gelap, tapi juga sendi-sendi semua mudah sakit, letih.. So memang tak rugi pun beli. Nak tau testimoni-testimoni BB Plus collagen ni? Heheh.. Nanti Eha share in the next post ye..





For Order: 
Email/SMS/Watsapp 
nurihah.saleh@gmail.com
+6019 7346465


*Notes: Images adalah ihsan googles..;)

Friday, 5 July 2013

Master Convocation UTM

Harini genap 2 bulan dah konvo..Alahai.. Bercinta sungguh kan nak update moment-moment masa konvo haritu kan..Ada kawan-kawan yang dah tanya dah..Sorrylah ye..Mungkin sebab ni kali ke-2 konvo agaknya. Excited tak sama macam masa first time konvo dulu... hihi...


My konvo day.. UTM 50th Convocation Day...Kali ni tema konvo saya Biru.. Lately ni suka pulaklah ngan warna-warna yang striking-striking terang-terang ni.. Macam menarik gitu...=)

Nak describe satu-satu banyak lah pulak.. kita tengok jelah aksi-aksi masa konvo dengan kawan-kawan sesusah sesenang Master of Technic and Vocational Education.


















 
Rindunya lah kat korang. Tahniah semua students MPV yang grad sama-sama. K. Naa, Hajar, Dayah, Fuza, Reen, Echa, Sha, Izyan, Yek dll. 

Okey ni 5 beradik konvo saing.. K.long, K.Ngah, Ude, Uteh and Adik bongsu bucukk...hehe..=)


















 Rindu pulak time belajar dulu. Buat kerja last minutes..makan sesama..hihi...sayang uols semua..=)

Tak lupa juga, paling penting dalam hidup saya.. Ayah and mak yang sama-sama meraikan majlis konvo saya. Terima kasih kerana memahami dan berkorban untuk saya...Memang tak terbalas jasa..



  
And bersama juga adik lelaki saya yang kene tunggu kat luar sangat lama. First session so memang banyaklah aturcaranya..=)


Dan juga Encik Tunang, Muhammad Qayyum...Thanks for the roses..=)




Okey..dah settle..joms balik...tattaaaa UTM...=)