Thursday, 9 May 2013

Why GLAM?

Hi.. For this entry, i would like to brief about GLAM.. 
We always heard about GLAM
but
What is GLAM?
  
How to be in the RIGHT group?



There are many groups out there.

You can't deny that some are more successful than others.



So Why GLAM?



Green Leaders Academy Malaysia also known as GLAM  is the leading pioneer in online marketing in Malaysia.



GLAM is also responsible for the revolution  in the way network marketing is done today.



GLAM has put the name of Premium Beautiful  where it is today on GOOGLE. 



We are everywhere, from blogs to Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Google+ and the more recent Keek.

We have proven that we are GLAMourous  but we are also highly RESULT ORIENTED



We are the PIONEER in ONLINE MARKETING  and is the 1st group to have establish training in online marketing & social media marketing techniques



With over 200 Diamonds under our wings,  these numbers are growing.



We are proud with the successes of our business partners. Celebrating over 20 Crown Diamonds in a span of just 3 years.



Our travel track record for the past 3 years :-

Perth & Switzerland 10 Qualifiers 


Hong Kong 60 Qualifiers (2 bus)


Holland & Belgium  50 Qualfiers (1 bus)


Vietnam  100 Qualfiers (1 flight)

Guangzhou  150 Qualifiers (1.5 flight)

Paris & London  100 Qualifiers


Shanghai? Insya-Allah more!

GLAM were chosen to represent our company  for Bella Awards and Bella Talk Show:- Hanis Haizi, Maisarah Ibrahim, Naa Kamaruddin, Sha Khalid,  Nur Faziha & Shaliza Aziz



Not only are we all over Malaysia,  but we have expanded into GLAM Qatar, GLAM United Kingdom, GLAM Singapore & GLAM Brunei.  We have GLOBAL presence



We represented the company during Diamond Night 2012 and Guangzhou Gala Dinner to give speech in front of 7,000 people



We have been featured in numerous publications and national TV Berita Harian, Utusan, Majalah Nur, Hijabista, Intrend, Nona, Harmoni,  TV9 & NTV7



This is why... We are GLAMpreneurs!



Leaders who know how to talk the talk  and know how to walk the walk!


You could be next!
Take the next step and be part of our team today!
Find out more now why you should be a part of GLAM.
To all our clients, friends, families & business partners who made it all possible.
Thank you for making us No. 1 in Malaysia.
 Contact me
Eha @ 019 734 6465
or
Email: nurihah.saleh@gmail.com


**Credit to our Top Online Pioneer  CDM Hanis Haizi and her husband CDM Razali on sharing all information and experienced doing this great business. And as well develop the Green Leader Academy Malaysia just to helps all the GLAMpreneurs to walk together with them... Thank you so much..=)
 
   

Sunday, 5 May 2013

Selamat Mengundi PRU13

05 May 2013 tarikh keramat untuk semua rakyat Malaysia. Hari untuk seluruh rakyat Malaysia menentukan arah tuju haluan negara tercinta.



So, anda macamana? Mengundi di mana?

Tak kisahlah dimana anda mengundi, yang penting fikirkan untuk membuat pilihan yang bijak. Bukan sahaja untuk kita. Tetapi untuk generasi kita akan datang. 

 

So, jangan lupa. Persiapan untuk mengundi esok. Paling penting adalah Kad Pengenalan. Jangan tertinggal. Bila di tempat mengundi, ingat 7 langkah mengundi:

 Okey.. Kepada semua yang balik mengundi, berhati-hati. 
Selamat Mengundi Rakyat Malaysia..
Malaysia Memilih Mengundi..
   










Saturday, 4 May 2013

Ayer Hitam Johor Part 2

Hi.. Ingat lagi tak.. Haritu Eha janji nak update apa barang-barang hantaran yang Eha beli kat Ayer Hitam kan? Maaflah agak lambat update sebab connection internet agak slow..

Mesti orang tanyakan kenapalah nak cari sampai Ayer Hitam sana. Kan jauh.. Tapi sebenarnya bagi Eha berbaloi pegi sana kalau kita memang nak cari barang-barang tertentu seperti barang hantaran of course, gubahan bunga, patung, etc. 

Eha memang selalulah pergi cari-cari barang hantaran ni coz selalu tolong mak cik buat barang-barang hantaran serta goodies.. hehe.. memang minat sejak kecil.. Ingat lagi masa kecil-kecil dulu kalau sedara mara kahwin memang awal-awal ambil tender buat goodies.. Lipat tuala jadi burung untuk bekas telur pun pernah.. hehe..Macam-macam lah yang Eha buat..;)

So, kat Ayer Hitam kedai favourite Eha pegi beli barang-barang untuk buat hantaran mestilah PISB. Pusat Aksesori Perkahwinan Terbesar di Ayer Hitam.

  
Yang Eha suka kat sini sebab senang nak cari barang.. susunan teratur.. tak bercampur-campur.. Kat sini juga selalu ada display idea-idea hantaran yang updated. So selalu lepas tengok hantaran display tu, rekalah buat idea sendiri and boleh start terus pilih barang. itu selalunya strategi Eha lah. Eha tak dapat nak ambil gambar display hantaran sebab dia strictly "No Camera"..

  
Dimulakan dengan memilih bunga terlebih dahulu. Coz ini lah yang menentukan tema warna kita. Bunga-bunga kat sini memang updated. Rambang mata tengok aneka warna. 


Tadaaaa...So this is the selection. Untuk wedding cousin kali ini adalah Merah Jingga. Actually cousin request nak warna orange-hitam. But bila pergi sana, tengok combination colour semua.. So inilah final decisionnya.. 

Merah Jingga + Peach + Bunga-bunga halus berbiji orange..
 Cantik tak????


After that pemilihan tapak/bekas hantaran. Pelbagai alternatif. Tapi kali ini Eha proposed pakai polyform sahaja. 

 
 Then pilih wrapper... Aish..tengok colour banyak-banyak..rasa semuanya cantik belaka..=)

So warna pilihan adalah orange - peach. Gambar; di penyangkut baawah, no 2 dari kanan.

Then pilihlah renda-renda atau lace yang bersesuaian dengan idea gubahan. Eha tak upload sekarang... surpriseee... Nanti kita tengok bila gubahan siap ok.


Sambil tu, jangan lupa untuk beli sekali bunga pinang, kapur dan gambir. Ini untuk diselitkan di gubahan sirih junjung. Ikut adat bilangan bunga pinang, kapur dan gambir mestilah dalam bilangan ganjil. Contohnya, 3,5,7. Kebiasaannya 3 nos sahaja. 


Hihi.. di kaunter pembayaran. Worth it berbelanja disini walaupun agak jauh dari JB. In total, just expense about RM400 je kat sini untuk 7 hantaran berserta 1 hantaran sebagai tanda langkah bendul.

Berbaloi kan?? So siapa-siapa yang akan melangsungkan perkahwinan, Eha memang suggest tempat ni untuk korang survey idea dan barang-barang...=)