Sunday, 18 October 2015

Ikhtiar untuk Mendapat Zuriat....

Dua harini banyak pertanyaan dari customer-customer tentang antara nak kurus diet dan nak dapatkan zuriat.. Mana yang harus dulu.. Sebab ada sesetengah pendapat kata sebab badan berisi.susah nak lekat.. Pada Eha semua tu sebenarnya bergantung.. Memang betul anak itu rezeki Allah.. Tapi tak salah berikhtiar. Sebab firman Allah ada menyatakan: 

إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ * سورة الرعد 11

Ertinya : …” Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan suatu kaum sampai mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri …” ( QS. Ar-Ra’du m11 )

Tapi apa yang penting.. Sebelum mulakan sebarang tindakan.. Perkara paling penting yang perlu anda pastikan adalah:

>> DAPATKAN NASIHAT DOCTOR MENGENAI TAHAP KESIHATAN ANDA YANG SEBENAR

Ini memang tersangat-sangat penting sebelum anda memulakan sebarang tindakan.. Perlu tahu tentang keadaan diri dengan terperinci.. Barulah tindakan boleh diambil.. 😘😘😘 



Ini mungkin suggestion terbaik untuk membantu masalah anda:

# SET KURUS JIMAT #



1 - GARLIC : ♡♡♡

~Boleh bantu kempiskan perut yg dah mula mengembang

~badan tak sempat nak berangin dalam perut jer terus detoks..

~melawaskan pembuangan air besar 

~ Pecahkan lemak2 dalam badan dengan cara PALING SELAMAT ! 

~boleh SLIMMM masa kita tengah tidur!!!!! 

2 - MINERAL COFFEE : ♡♡♡

~Chlorogenic Acid dlm mineral coffee bantu mengawal berat badan

~asid terus buang..sbb ada Garam buluh ANTIOKSIDA paling tinggi, so perut kita pun takkan simpan ‘bahan buangan’ lama2 

~menstabilkan tekanan darah & membantu melancarkan perjalanan darah. 

~menstabilkan gula dalam darah yang disebabkan oleh chlorogenic acid tadi. 

~Magnesium yang terdapat di dalam Mineral Coffee boleh meningkatkan HB ( PEKAT DARAH)

~ penyerapan kalsium yang baik jdi badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan lena (especially yg ada Imsomnia!)

#SetKurusJimat



# SUPER COMBO 2 #

>>PATUTLAH RAMAI WANITA YANG SYOK DENGAN MAHARANI<<

Jamu Maharani Tiada Tandingan
Se-gah namanya..SEKSI & MUDA LUAR DAN DALAM



"Jika para suami tahu khasiatnya untuk para isteri, sudah pasti mereka merayu isteri masing-masing mengamalkannya... "

🍃Sangat Berkesan untuk mengecutkan 'rahim' dgn cepatnyerr...selepas bersalin.

🍃Memantapkan 'Dalaman' wanita yg pasti membuatkan Hubby tersenyum Puasss...!

🍃Sangat2 Membantu bagi pasangan untuk mendapatkan 'zuriat' dgn pengambilan 'Maharani' seawal 1-2 kotak ajerr pengambilannye..Inn Shaa Allah..

Bermula Dengan Penggunaan Sekotak jerr...sudah mendapat kesan yg mantoppp...!! Semua masalah2 tersebut hilangg...jadi lebih stabil...dan Normal kembali...Mereka Amat2 Berpuas hati...!!

Manfaatnya:
🍃Menyihatkan rahim
🍃Membersihkan rahim
🍃Merapatkan saluran peranakan
🍃Boleh memberi zuriat . In Shaa Allah. 
🍃Paling best mengembalikan keperawanan
🍃Untuk Hubby Wifey lagi laaa digalakkan*


Insyaallah.. Kita sebagai hamba perlu berikhtiar.. Selebihnya tawakkal kepada-Nya.. Setiap perancangan Allah pasti itu yang terbaik untuk kita.. Kalau nak tahundgn lebih lanjut boleh pm/watsapp atau email saya:

Nurihah Saleh - 0197346465
nurihah.saleh@gmail.com


Wednesday, 22 April 2015

Premium Beautiful on Special Promotion Sale!!!


Salam...Hi korang semua...Now, Special Promotion datang lagi...Let's check it out!!!

Promotion starts 22.04.15 to 04.05.2015...
Limited pcs only....=)

 1 set Premium Beautiful

AND

 1 bottle PB Wash (Free)
 .
.
You Will Get FREE
.
.
 1 Box BBPlus Collagen for RM 198


Promotion hanya sah untuk pembelian 1 Set Premium Beautiful secara Tunai/Kredit Kad/RHB Easy

Free Consultation, Trial and Demo!!

Hurry...While stocks last..

Jangan malu untuk membentuk tubuh badan berjenama... 
Bergaya dan sihat!!


 Hehe...ni dulu-dulu sebelum pakai Premium Beautiful...amik gambar peluk tubuh takut perut buncit...hihi...



Lebih confident...=)


Tak takut dah nk pakai dress...My Engagement..=)


Seronokkan bila berani bergaya..Teruja...

BERMINAT??

Contact Me,

Call/SMS/Whatsapp:

019- 734 6465

Email:
nurihah.saleh@gmail.com

   

Tuesday, 21 April 2015

Pengedar Sah Marine Essence TOP Agent

Hi uols.... Permintaan Sabun Marine Essence a.k.a sabun cerah ketiak memang makin meningkat dari hari ke hari.. Dan feedback pun positive. Alhamdulillah.. seronok rasa bila dapat membantu customer selesaikan masalah mereka..



So, since memang ramai yang tercari-cari sabun marine essence ni, so eha nak share beberapa favourite soalan yang eha selalu dapat from customer:

Apa beza marine essence bar dan marine essence body wash liquid?

For info, function sama je antara bar dan liquid.. so depend pada pengguna.. ada pengguna yang selalu travel, mereka prefer yang liquid.. sebab mudah di bawa ke mana-mana.. ada yang memang nak penjimatan yang lebih mereka prefer bar sebab boleh dipotong kecil-kecil..


 Boleh tak ibu-ibu yang mengandung gunakan marine essence dan ada tak kesan sampingan?

Memang boleh.. tiada kesan sampingan untuk ibu-ibu mengandung. sebaliknya boleh membantu masalah kebanyakan ibu mengandung seperti hitam di kawasan pelipat di tengkuk, gatal-gatal, ruam dan masalah bau badan.. So jangan takut ye mommies..




Boleh tak Marine Essence menghilangkan parut jerawat dan gatal-gatal?
Insyaallah boleh.. Mengikut pengalaman eha sendiri menggunakan marine essence ni memang parut akibat gatal-gatal hilang. Eha ni boleh tahan gak sensitive kulit ni especially kalau terkene gigitan nyamuk or serangga. so memang selalu berparut. Bila pakai marine essence ni alhamdulillah parut makin pudar and lama-kelamaan hilang.

Same goes to my mom.. Mak eha memang lagi sensitive.. Lagi-lagi kalau persekitaran kotor, miang.. so memang cepat kene gatal-gatalnya. Paling ketara my mom punya kaki.. jadi parut kehitaman akibat terkena air banjir masa rumah atok eha dilanda banjir two years ago. So eha bagi kat mak untuk mak cuba. Alhamdulillah memang semakin lama semakin pudar bekas parut tu..


Dan soalan yang paling famous.. boleh tak marine essence cerahkan ketiak?

YES!!!

Definitely Dear.. Memang boleh. Insyaallah. That's why sabun ni memang sangat terkenal dengan gelaran " Sabun Cerah Ketiak". Dengan ekstrak garam buluh, ia mampu memutihkan bahagian kulit yang kehitaman terutamanya di bahagian pelipat seperti tengkuk, lutut, ketiak dan juga siku.

Bestkan?? 

Uols cuba dulu dan rasa kelainanya.. Bau tersangat wangi.. Sampai ada customer yang buat marine essence ni sebagai pewangi kereta...=)




So kepada uols yang nak dapatkan sabun ni, boleh contact saya:

Eha @ +6019 734 6465
nurihah.saleh@gmail.com

OR 

Boleh juga hubungi agent-agent saya: 


Nurhanani Kamarudin - 019 713 5353 
(Bandar Baru Uda, Melaka, Muar)

Noor hidayah - 016 665 1059
(Skudai, Pontian, Johor Bahru)

Muhd Qayyum - 019 733 7228
(Bandar Baru Uda, Larkin, Pasir Gudang, Bandar Tenggara, Kulai)

Syidah - 013 398 3686 / 016 444 0350*Whatsapp 
(Batu Pahat, Parit Sulong, Johor Bahru)

Kak Yati - 019 750 6165
(Bandar Seri Alam, Plentong, Pasir Gudang, Permas, Larkin)


Kak Nina - 012 733 1120
(Gelang Patah, Nusajaya, Kangkar Pulai, Skudai, Muar)

Kak Umi - 012 914 9470
(Pasir Gudang, Gelang Patah, Nusajaya, Johor Bahru)

Suzila - 011 2588 1508
(Gelang Patah, Nusajaya, Johor Bahru, Pontian)

Syima - 019 772 8199
(Skudai, Johor Bahru)

Alin - 013 759 9481
(Nilai, Seremban, Batu Pahat)

Miya - 017 386 7521
(Muar, Melaka)

Deb - 012 897 3292
(Kuching, Sarawak)

Untuk mereka yang sekitar Johor Bahru, boleh juga terus ke kedai pengedar sah kami, Hazlin Beauty di Pasaraya Smart Pandan atau Pasar Borong Pandan (berdekatan food court bangunan lama.. bukan uptown baru tu ye..) 


Kepada yang nak menjadi agent Marine Essence juga amat dialu-alukan.. Terutamanya di negeri-negeri selain Johor..
Just set your appointment, i'll show you how...=)





Marine Essence Product

Hi uols...alhamdulillah..sabun marine essence a.k.a sabun cerah ketiak memang sangat-sangat mendapat sambutan hangat...
Untuk pengetahuan uols Marine Essence ni terdapat dalam beberapa bentuk:
1. Marine Essence Beauty Bar
2. Marine Essence Body Wash
3. Marine Essence Shampoo
4. Marine Essence Toothpaste

Beza beauty bar and body wash cuma beauty bar dalam bentuk buku and body wash in liquid form..


Ramai juga yang bertanya dengan Eha antara  yang bar dan yang liquid mana yang lebih bagus?

Sebenarnya kedua-dua bar and liquid functionnya sama je.. Tetapi based on feedback customer ramai yang kata sabun bar lebih cepat kesannya terutamanya kepada mereka yang memang sangat mempunyai masalah kulit sensitive,eczema, jerawat di badan, gatal-gatal dan ruam..


Harga sabun ni sangat murah dan berpatutan dengan harganya.. Tetapi uols semua kene beware.. Di sebabkan sabun ni terlalu tinggi permintaannya, ada juga yang ambil kesempatan.. 

Eha dapat feedback from customer semalam .. Beliau kata ada yang jual sabun marine essence ni dengan harga RM180 sekotak... 2x ganda dari harga asal.. Dan ada juga yang jual sabun ni dengan label yang sama tetapi barnye lebih leper ketebalannya..

So beware of this fake product..
Pastikan sabun yang anda beli itu terdapat tanda harga pada setiap botol/kotak sabun dan shampoo..
Harga sebenar:
1. Sabun Bar marine essence - RM 120/box
2. Sabun Body Wash - RM38
3. Marine essence shampoo - RM38

Berhati-hati ye uols semua...siapa-siapa yang nak order boleh PM Eha ye.. Sabun bar memang amat limited disebabkan permintaan yang tinggi..first come first serve..special price waiting..

Buy 1 bar Marine Essence Beauty Bar with RM 45 including postage
Buy 1 box (3 bar) Marine Essence Beauty Bar with only RM 115 including postage
Buy 1 bottle body wash/shampoo with RM45 including postage
Buy 3 bottle body wash/shampoo with Only RM 115 including postage..

Times limited..hurry!!
Eha juga memerlukan agent-agent Marine Essence ni.. Lets set an appointment and we share how to generate side income.. 

Contact Eha - 019 7346465
Facebook: Nurihah Mohanad Saleh
Instagram: nurihah_saleh




Saturday, 7 March 2015

Holiday - Business Trip


Hi semua... Alahai...lama betullah ku tidak meng'update' blog ni... Bersawang-sawang sudah.. Hehehe... Aktiviti terlalu banyak sampai tak menyempat.. Dari aktiviti family sampai lah ke aktiviti business.. Lepas kahwin nak menyesuaikan diri lagi pun satu hal jugak.. Almaklumlah.. Dulu sorang-sorang routine nye lain.. Bile kahwin totally changed... Hehehe...

Cite pasal kahwin ni.. Dah 2x honeymoon dah.. Hahaha... Yang sebenarnya nampak sangat kaki berjalan kan... Tapi we all selalu bukan berjalan kosong.. Berjalan sekali berbusiness.. Mesti ade  je tempat persinggahan yang we all akan singgah.. Dulu we all menyinggah kat Bukit Tinggi.. This time we all menyinggah kat cameron highland plak... Yuks.. Check-it out jalan-jalan we all...


Masa we all pergi we all lalu Tapah.. Jalan memang exteremely adventurelah kan.. Berconer-corner... Tapi syioookkk.... Husband lah drive kan....hehehe

 


Dekat sana, we all stay kat Copthorne Hotel.. Room facilities memang not bad.. Siap ade swimming pool lagi.. Makanan pun okey... Saya bagi 🌟🌟🌟🌟🌟




Lepas check dalam kul 6 petang macamtu we all keluar pergi jalan-jalan cari makan.. Starting dengan  Raju Strawberry Farm...  Tapi we all just minum petang je kat sana.. banana strawberry cake and chocolate strawberry drink.. Semuanya strawberry belaka...;)



Lepas tu we all jalan di sekitar Brinchang.. Makan malam then memang tak sah kalau tak pergi Pasar Malam Berinchang kan... Buah-buahan kat sana memang segar-segar.. And Besar dan manis.. Memang berbaloi... Dan lagi satu yang best beli keledek madu rebus.. Cuaca sejuk bila makan panas-panas memang terbaik... Gambar tak sempat nak ambil...sebab dah kene ngap dah.. Hehehe...




2nd day we all start lagi our journey dari ringlet.. Start dengan Bharat Tea Plantation.. 




Fefeeling ambil gambar menikmati alam..😍😍😍


Bersama suami tercinta...








Sampai sini of course kene shopping teh.. Lagilah ku ini memang addicted dengan tea.. Pergi mana-mana mesti ade beli tea bawak balik.. Hahaha... And obses jugak dengan mug.. Hubby nak beli mug besar tu tapi hahaha.. Memang ku tak bagilah.. Too big... Yang penting adelah sedikit ole-ole untuk family... ;) 



Then we all naik ke Tanah Rata.. Kat sana saje lah singgah kat Taman agroteknologi MARDI... Sekali berjalan menyelam lah tengok-tengok reference Design.. Tambahan pula tgh buat prohek taman Botani ni... So carik-carik idea lah sikit especially tentang teknologi...



vertical Wall design... Not bad... Derang just arranged dalam pasu untuk memudahkan maintenance dan tukar tema design pokok... 


Lagi satu kalau kat Cameron Highland ni memang tak sah lah kalau tak makan Ice-Cream strawberry... So we all singgah sekali makan kat taman teknologi Mardi ni.. 



Lepas tu we all naik ke atas lagi.. carik makan pulak.. Tak tahan tengok sepanjang jalan ade bunting pasal Nasi Lemak Sambal Strawberry.. Ape lagi memang mencari.. Ni die... Kalau datang korang patut cuba di Kedai Abang Strawberry Farm... 









Menu special adalah Nasi Lemak atau Nasi Kukus Ayam berempah dengan Sambal Tumis Strawberry Ikan masin.. PelikkAn.. Tapi memang sedap.... Ayam sepinggan ada dua ketul... H harga pun memang beatutan.. Dalam RM6 sepinggan...



Lepas dah kenyang memang tak sahlah kan datang Cameron Highland kalau tak pergi petik Strawberry.. We all pilih Opah Strawberry Farm.. banyak strawberry farm kat sini sebenarnye.. Tapi kalau nak bandingkan harga situ memang murah.. Sekiol RM 35 .. Compare dengan farm yang lain.. Dan kat sini jugak buah strawberry die memang merah-merah manis dan besar... Memang exited lah kitorang...














Dah puas petik strawberry, on the way nak balik Hotel, we all singgah kat Time Tunnel.. time Tunnel ni adalah muzium persendirian yang dibuka untuk public.. Memang banyak koleksi di dalam muzium ni.. Mainly adalah barang-barang lama.. Yang ku rasa pernah sempat jumpe adalah sebahagian je.. Muzium ni bukak sampai kul 6 petang je...  Agak menarik... 

Lepas tu we all balik Hotel berehat je.. Mandi swimming pool... Mnext day hari ketiga.. We all check-out and teruskan destinasi.. Hajat mula-mula nak pergi Sungai Palas Boh Tea Plantation.. Tapi terlepas simpang jalan nak masuk pulak.. Nak patah balik masa tu memang sgt jam.. So batalkan niat and we all terus ke Lavender garden..  Garden ni agak baru jugak... Mostly adalah flower show case and flower farm..  Yang ku suka kat sini.. Design die very minimalist and vibrant.. Colour tak banyak tapi terserlah character lavender tu.. Dengan colour theme die.. Impressed..


























All done..lepas tu we all rush balik sebab singgah Perak nak jumpa dengan our dropship agent di sana.. 


Thats all our holiday... Senang bila berdua ni juga sebab nak pergi mana-mana mak dah tak risau.. Hehehe... Holiday sudah.. Lepas ni kene all-out business dan routine kerja seperti biasa... Bila penat kerja... Reward untuk diri sendiri mesti ada kan... Hilang rasa penat bile dapat reward diri.. Next trip.?? Hahhaa... Dah boleh start fikir sekarang... ;)