Saturday, 7 March 2015

Holiday - Business Trip


Hi semua... Alahai...lama betullah ku tidak meng'update' blog ni... Bersawang-sawang sudah.. Hehehe... Aktiviti terlalu banyak sampai tak menyempat.. Dari aktiviti family sampai lah ke aktiviti business.. Lepas kahwin nak menyesuaikan diri lagi pun satu hal jugak.. Almaklumlah.. Dulu sorang-sorang routine nye lain.. Bile kahwin totally changed... Hehehe...

Cite pasal kahwin ni.. Dah 2x honeymoon dah.. Hahaha... Yang sebenarnya nampak sangat kaki berjalan kan... Tapi we all selalu bukan berjalan kosong.. Berjalan sekali berbusiness.. Mesti ade  je tempat persinggahan yang we all akan singgah.. Dulu we all menyinggah kat Bukit Tinggi.. This time we all menyinggah kat cameron highland plak... Yuks.. Check-it out jalan-jalan we all...


Masa we all pergi we all lalu Tapah.. Jalan memang exteremely adventurelah kan.. Berconer-corner... Tapi syioookkk.... Husband lah drive kan....hehehe

 


Dekat sana, we all stay kat Copthorne Hotel.. Room facilities memang not bad.. Siap ade swimming pool lagi.. Makanan pun okey... Saya bagi 🌟🌟🌟🌟🌟




Lepas check dalam kul 6 petang macamtu we all keluar pergi jalan-jalan cari makan.. Starting dengan  Raju Strawberry Farm...  Tapi we all just minum petang je kat sana.. banana strawberry cake and chocolate strawberry drink.. Semuanya strawberry belaka...;)



Lepas tu we all jalan di sekitar Brinchang.. Makan malam then memang tak sah kalau tak pergi Pasar Malam Berinchang kan... Buah-buahan kat sana memang segar-segar.. And Besar dan manis.. Memang berbaloi... Dan lagi satu yang best beli keledek madu rebus.. Cuaca sejuk bila makan panas-panas memang terbaik... Gambar tak sempat nak ambil...sebab dah kene ngap dah.. Hehehe...




2nd day we all start lagi our journey dari ringlet.. Start dengan Bharat Tea Plantation.. 




Fefeeling ambil gambar menikmati alam..😍😍😍


Bersama suami tercinta...








Sampai sini of course kene shopping teh.. Lagilah ku ini memang addicted dengan tea.. Pergi mana-mana mesti ade beli tea bawak balik.. Hahaha... And obses jugak dengan mug.. Hubby nak beli mug besar tu tapi hahaha.. Memang ku tak bagilah.. Too big... Yang penting adelah sedikit ole-ole untuk family... ;) 



Then we all naik ke Tanah Rata.. Kat sana saje lah singgah kat Taman agroteknologi MARDI... Sekali berjalan menyelam lah tengok-tengok reference Design.. Tambahan pula tgh buat prohek taman Botani ni... So carik-carik idea lah sikit especially tentang teknologi...



vertical Wall design... Not bad... Derang just arranged dalam pasu untuk memudahkan maintenance dan tukar tema design pokok... 


Lagi satu kalau kat Cameron Highland ni memang tak sah lah kalau tak makan Ice-Cream strawberry... So we all singgah sekali makan kat taman teknologi Mardi ni.. 



Lepas tu we all naik ke atas lagi.. carik makan pulak.. Tak tahan tengok sepanjang jalan ade bunting pasal Nasi Lemak Sambal Strawberry.. Ape lagi memang mencari.. Ni die... Kalau datang korang patut cuba di Kedai Abang Strawberry Farm... 









Menu special adalah Nasi Lemak atau Nasi Kukus Ayam berempah dengan Sambal Tumis Strawberry Ikan masin.. PelikkAn.. Tapi memang sedap.... Ayam sepinggan ada dua ketul... H harga pun memang beatutan.. Dalam RM6 sepinggan...



Lepas dah kenyang memang tak sahlah kan datang Cameron Highland kalau tak pergi petik Strawberry.. We all pilih Opah Strawberry Farm.. banyak strawberry farm kat sini sebenarnye.. Tapi kalau nak bandingkan harga situ memang murah.. Sekiol RM 35 .. Compare dengan farm yang lain.. Dan kat sini jugak buah strawberry die memang merah-merah manis dan besar... Memang exited lah kitorang...














Dah puas petik strawberry, on the way nak balik Hotel, we all singgah kat Time Tunnel.. time Tunnel ni adalah muzium persendirian yang dibuka untuk public.. Memang banyak koleksi di dalam muzium ni.. Mainly adalah barang-barang lama.. Yang ku rasa pernah sempat jumpe adalah sebahagian je.. Muzium ni bukak sampai kul 6 petang je...  Agak menarik... 

Lepas tu we all balik Hotel berehat je.. Mandi swimming pool... Mnext day hari ketiga.. We all check-out and teruskan destinasi.. Hajat mula-mula nak pergi Sungai Palas Boh Tea Plantation.. Tapi terlepas simpang jalan nak masuk pulak.. Nak patah balik masa tu memang sgt jam.. So batalkan niat and we all terus ke Lavender garden..  Garden ni agak baru jugak... Mostly adalah flower show case and flower farm..  Yang ku suka kat sini.. Design die very minimalist and vibrant.. Colour tak banyak tapi terserlah character lavender tu.. Dengan colour theme die.. Impressed..


























All done..lepas tu we all rush balik sebab singgah Perak nak jumpa dengan our dropship agent di sana.. 


Thats all our holiday... Senang bila berdua ni juga sebab nak pergi mana-mana mak dah tak risau.. Hehehe... Holiday sudah.. Lepas ni kene all-out business dan routine kerja seperti biasa... Bila penat kerja... Reward untuk diri sendiri mesti ada kan... Hilang rasa penat bile dapat reward diri.. Next trip.?? Hahhaa... Dah boleh start fikir sekarang... ;)


No comments:

Post a Comment